Sănătate

8 Motive pentru care să mănânci banane zilnic

 1.Explozie de energie. Bananele conțin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza și glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banană iți poate oferi o explozie de energie. De altfel, cercetătorii au confirmat ca bananele sunt mai puternice decât băuturile energizante. Un singur fruct este suficient ca să ai energie pentru un antrenament de 90 minute. Nu e de mirare că este preferatul sportivilor. 2. Aliat anti-depresie. Bananele conțin triptofan, unul din 8 aminoacizi esențiali, pe care organismul îi transformă în serotonină, cunoscută și ca „hormonul fericirii”. Rezultatul este relaxare și îmbunătățire a stării de spirit. 3. Anti-anemie Bananele sunt bogate în fier și pot stimula producția de hemoglobină din sânge, ceea ce ajută persoanele care suferă de anemie. 4. Constipație Bananele sunt printre alimentele cu cel mai mare conținut de prebiotice, niște bacterii esențiale din intestin care te ajută sa ai o digestie corectă, fără sa fii nevoit să recurgi la laxative. 5. Remediu anti-mahmureală Una din cele mai simple metode prin care să scapi de mahmureală este să-ți faci un milkshake de banane cu miere. Banana calmează stomacul, mineralele conținute te pun pe picioare, iar mierea îți ridică nivelul de zahăr din sânge. În câteva minute ești un om nou. 6. Calmeaza stomacul Daca suferi de arsuri la stomac, mănâncă o banana. Aceasta are un efect antiacid puternic, care te va ajuta să te simți mai bine. 7. Ulcer Dacă suferi de ulcer, te poți baza pe banane pentru a te simți mai bine. Textura moale și proprietățile antiacide calmează durerile. 8. Un somn mai bun Bananele te ajută să dormi mai bine noaptea. Triptofan, aminoacidul conținut are un efect calmant asupra creierului și acționează ca un sedativ ușor. Sursa: http://www.foodstory.ro/nutritie/8-motive-pentru-care-sa-mananci-banane-zilnic 

Zahărul, la originea îmbătrânirii organismului uman

Zahărul rafinat nu doar mărește talia și favorizează apariția cariilor, ci de asemenea accelerează procesul de îmbătrânire a organismului uman, după cum au demonstrat cercetări recente ale unei echipe de nutriționiști și dermatologi australieni, potrivit The Sydney Morning Herald. Consumul de zahăr, potrivit nutriționistului Michele Chevalley Hedge, duce la apariția unor molecule extrem de nocive în organismul uman, cunoscute sub denumirea de produse de glicozilare avansata (AGE) care afectează colagenul și elastina.Antioxidanții, care contribuie la menținerea aspectului sănătos și elastic al pielii, se diminuează considerabil în cazul unui consum excesiv de produse cu zahăr.Mulți oameni, conform acestuia, nici nu realizează cât zahăr consumă împreună cu pâinea, cerealele de la micul dejun, batoanele de musli, băuturile energizante sau iaurturile cu fructe.Prin urmare, reducerea consumului de zahăr prin revizuirea regimului alimentar va contribui la o ameliorare vizibilă a aspectului pielii.Totuși, în opinia expertului dermatolog din Sydney dr. Phillip Artemi, dacă ar fi de comparat factorii cei mai nocivi pentru starea pielii pe primul loc ar trebui plasate razele solare și nu zahărul.Referitor la zahăr, și geneticienii australieni consideră că reducerea cantității de zahăr din consumul zilnic s-ar reflecta imediat la nivelul întregului organism, dar atenționează doamnele să nu se aștepte la minuni: ridurile nu vor dispărea peste noapte nici chiar dacă vor renunța un timp la zahăr.AGERPRES Sursa: http://www.agerpres.ro/sanatate/2011/08/30/zaharul-la-originea-imbatranirii-organismului-uman-experti-nutritionisti--11-46-42

Borrelioza- boala lyme, boala mușcăturii de căpușă

Pentru pacient, Boala lyme, supranumită şi boala cu 1000 de feţe, din pricina marii varietăţi de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii, reprezintă încercarea vieţii lui. Tot ceea ce crezuse până acum, tot ceea ce societatea îl învăţase să creadă, că adică "trăim într-un veac privilegiat, căci ştiinţa a progresat într-atat de mult încât ne poate scăpa din orice încurcătură", nu mai face prea multe parale când simte el însuşi, în trupul său şi în sufletul său, furtuna de simptome care pare că nu se va mai opri decât atunci când îl va fi nimicit de tot.

Ce mai poate spera bolnavul acum, când viaţa i se scurge printre degete şi corpul său îi pare că mai degrabă îi este duşman, când prietenii, ba chiar membrii familiei se uită ciudat la el sau îi intorc spatele, iar medicii, după ce îl vor fi pasat de la un specialist la altul, îi recomanda "soluţia ultimă": un consult la colegul psihiatru,"gunoierul medicinei moderne"?! Cine să îl înţeleagă? - căci nimeni nu pricepe cărui se fapt se datorează constelaţia de simptome, care de care mai ciudate, care îl chinuiesc şi îl izolează tot mai mult de cei din jur. Cine să îl ajute şi cum? - căci medicii fie că nu îl cred, fie că ridică neputincioşi din umeri, fie că îl pasează de la unul la altul, fie că îi prescriu tratament după tratament, deşi niciunul nu-i aduce bolnavului vindecarea mult dorită. De ce tocmai lui i s-a putut întâmpla aşa o nenorocire, cum de tocmai peste el a dat o aşa năpastă? "Ghinionul ghinionului! Sunt eu ghinionist! Am avut eu ghinion! Toate sunt împotriva mea..." Mai există oare vreo şansă reală de vindecare pentru el?Unde şi cum să afle răspuns la o astfel de întrebare şi cine să îl ajute să îşi recapete sănătatea pe care abia acum o preţuieşte mai mult ca niciodată? Şi totuşi boala Lyme poate fi învinsă!Cu timpul, graţie curajului câtorva pacienţi greu încercaţi, adevăraţi "veterani ai bolii lyme", pe site au apărut câteva istorii medicale care au slujit multor altor bolnavi să îşi scurteze drumul spre diagnosticare şi să capete nădejde că nu sunt singurii loviţi de soartă, şi să găsească curajul de a continua lupta, asemeni"înainte-mergătorilor" lor. Astfel s-a deschis drumul tot mai multor pacienţi de a îndrăzni să îşi facă cunoscut parcursul medical, chiar dacă nu puteau vorbi deocamdată nici despre vindecare, şi nici măcar despre o ameliorare vizibilă. Lucrurile au luat o cu totul altă turnură când, la început (august 2009) unul singur, apoi tot mai mulţi pacienţi au dovedit că boala lyme poate fi învinsă. S-a evidenţiat un acelaşi tipar al drumului către vindecare: dincolo de folosirea medicinii alopate, care are rolul şi rostul ei, ceea ce i-a ajutat în final pe aceşti pacienţi să poată ţine boala sub control, să reducă drastic simptomele, ba chiar să le elimine pe multe dintre ele şi să îşi recâştige viaţa şi sănătatea, au fost tratamentele naturiste, în care dieta, mişcarea, respiraţia şi odihna au jucat rolul primordial. Sursa: http://www.lyme.ro/home.html 

Leacuri din grădină: Ceapa roşie

 Despre ceapa roşie, celebrul alchimist şi medic Paracelsus spunea că e la fel de preţioasă precum o farmacie.

Ceapa este una dintre cele mai populare legume din întreaga lume. Este utilizată ca ingredient în diverse preparate culinare de mii de ani. Producţia mondială de ceapă este în continuă creştere, astfel, în prezent, ceapa este una dintre cele mai des cultivate legume după roşii.
Ceapa face parte din familia liliaceae, aceeaşi familie ca şi usturoiul, prazul, arpagicul, salotul. Există mai multe varietăţi de ceapă: roşie, galbenă, albă, verde, fiecare având propria sa aromă — unică. La nivel mondial există peste 600 de soiuri de ceapă.
Ceapa roşie este cea mai bogată în vitaminele A, B şi C, săruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc şi fier, acid folic şi biotină, substanţe cu caracter antibiotic şi diuretic. Proprietăţile sale se păstrează intacte dacă se consumă în stare crudă.
Ceapa este caracterizată de conţinutul ei bogat în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide şi alţi compuşi odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei şi producerea de compuşi care duc la iritarea şi lăcrimarea ochilor. Tiosulfinatele au proprietăţi antimicrobiene.
Ceapa roşie este considerată a fi un adevărat dezinfectat natural. Ea poate fi utilizată cu succes împotriva gripei, dizenteriei, răcelii şi altor tipuri de infecţii, datorită conţinutul său bogat în sulfat. Trebuie doar ca în perioada de boală să consumăm cel puţin 30 de g din această legumă.
Este eficientă împotriva multor bacterii, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella şi E.coli. Ceapa nu are totuşi o acţiune la fel de intensă ca a usturoiului, întrucât în ceapă se găsesc doar un sfert din compuşii sulfului, care fac parte din compoziţia usturoiului. Datorită compoziţiei sale, consumul de ceapă previne degradarea celulară, combate formarea tumorilor şi reduce dramatic procesele inflamatorii. Ea este indicată în orice problemă cardiovasculară, ajutând la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere.

Ceapa roşie este un calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de panică pot fi curmate imediat dacă zdrobim o ceapă şi respirăm ţinând-o aproape de nas.Datorită proprietăţilor sale multiple ceapa roşie se regăseşte pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea şi eliminarea toxinelor din corp, mult mai uşor şi mai rapid. Este şi un foarte bun diuretic.

Ceapa poate fi consumată crudă, fiartă, prajită, uscată sau coaptă. Aceasta este de obicei folosită pentru aroma sa în salate şi se amestecă în diverse feluri de mâncare. Știm cu toţii că ceapa se decojeşte şi se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Este bine de ştiut, însă, că majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm.
Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roşii, se recomandă utilizarea foilor exterioare pentru ceaiuri, de exemplu. Datorită pigmentului, foile, în special cele exterioare, sunt folosite şi ca colorant natural.
Prin prepararea la temperaturi înalte, ceapa îşi pierde o parte dintre antioxidanţi.Antocianinele se pierd în proporţie de 50%, însă quercitina (pigmentul care îi dă culoarea) se menţine. Quercetina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, conform ultimelor cercetări şi are importante efecte antiinflamatorii, contribuie la diminuarea şi eliberarea de histamina şi a altor surse alergice şi inflamatorii.
Scrierile antice atestă că ceapa a fost folosită încă din anul 4000 î.Hr. ca tratament pentru mai multe boli. În Al Doilea Război Mondial, vaporii din pastă de ceapă au fost utilizaţi pentru diminuarea durerii şi grăbirea vindecării rănilor.
Recomandarea specialiştilor este să mâncăm ceapă roşie zilnic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) 

Odihnă pentru neodihna noastră

Odată, un om se uita la un împărat care se juca cu un pui. Uimit, omul l-a întrebat dacă nu avea ceva mai important de făcut. „Omul nu poate face întotdeauna lucruri importante,” i-a spus regele. Doar atunci când, din când în când, rezolv lucruri aparent neimportante, pot rezolva și lucruri importante.”

Pentru a preveni epuizarea este important să vezi importanța odihnei și a refacerii. Pauzele regulate reduc oboseala și sporesc eficiența. Fă-ți timp să bei apă și pentru exercițiu fizic. Plănuiește-ți în avans pauzele!

Păstrează-ți serile liniștite. Luminile și ecranele ne jefuiesc de odihna nopții. Somnul adecvat sporește calitatea vieții și ajută la prevenirea bolilor. Fă-ți un program regulat de somn și fii calm seara când mergi la culcare.

Bucură-te de zilele de la finalul săptămânii! Creatorul s-a odihnit în ziua de Sabat și ne pune la dispoziție săptămânal 24 de ore de odihnă pentru corpurile, mințile și sufletele noastre. Ia-ți timp pentru relații și timp pentru a iubi.

Ai grijă să iei o pauză! „Efectul de vacanță” este obținut prin întreruperea muncii, schimbarea locului și timpul disponibil pentru noi și cei dragi. Deconectarea este cheia pentru recreere și înseamnă să te disociezi mental și emoțional de situațiile stresante și de cauzele acestora.

„Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28). Adevărata odihnă este în harul lui Isus Hristos. El dorește să avem calitatea optimă a vieții!

Dr. Christoph Bornand, Stomatolog

Material preluat de pe situl Health Ministries al Diviziunii Inter-Europene

Praesent at enim fermentum enim hendrerit?

Vivamus gravida tellus et augue ornare dignissim. Aenean at lectus in magna vehicula gravida id ut tellus. In vitae justo libero. Suspendisse imperdiet urna semper ipsum porta vestibulum. Donec at tellus id lacus elementum porttitor sit amet tristique purus. Proin sit amet metus at mi sodales interdum sed sed nulla. Integer dignissim, sapien nec accumsan imperdiet, ipsum dolor iaculis enim, eu condimentum orci purus adipiscing velit. Proin sit amet sapien erat. Praesent sed velit urna, et ornare velit.