Psalm 109

Psalmul 109 este direcționat către ”Dumnezeul laudei mele” și se încheie cu un angajament similar de laudă: ”Voi lăuda foarte mult cu gura mea pe Domnul.” David, autorul acestui psalm este din nou atacat, înconjurat de dușmani care îi aruncă cuvinte denunțătoare și denaturează orice sentiment de corectitudine.

Psalmul este o lecție practică privind ceea ce ar trebui să facem cu emoțiile negative, cu amărăciunea care vine câteodată în inimile noastre pentru a ne controla, câteodată chiar fără să ne dăm seama. David îi spune lui Dumnezeu despre emoțiile sale negative și Îl cheamă să Se manifeste și să intervină. Acesta este motivul pentru  care să ne îndreptăm către Dumnezeu cu deplină încredere: ”Iar Tu, Doamne Dumnezeule, lucrează pentru mine din pricina Numelui Tău, căci mare este bunătatea Ta; izbăveşte-mă!” ( v. 21) Numai în felul acesta putem intra în starea de spirit necesară pentru a-L lăuda pe Dumnezeu.

Doamne, Ajută-ne ca atunci când ne vedem înconjurați de dușmani, sau atunci când sufletele noastre sunt pătrunse de tristețe să Te căutăm cu deplină încredere că Tu ești de partea celor ”săraci și nevoiași”. Inimile noastre Te vor lăuda numai pe Tine. Amin

Ioan Câmpian-Tătar

Uniunea Română

Leave a reply

Your email address will not be published.