Numeri 8

Organizarea divină a lui Israel, așa cum este ilustrată în cartea Numeri spune multe despre atitudinea lui Dumnezeu față de închinare și față de muncă. Ne gândim  la Dumnezeu ca Răscumpărător și Domn și cu siguranță este. Dar prin experiența din pustie, vedem de asemenea pe Dumnezeu ca artist, director executiv și director de resurse umane.

Aceste aspecte ale lui Dumnezeu ne fac să-L apreciem mai mult. Dumnezeu știe cum să ghideze oamenii pentru a face cu ciocanul  o lampă de lucru de un design complex și cum să pregătească preoți pentru slujbă în cortul Său. El știe cum să protejeze copiii Săi de prezența Sa în flăcări și cum să pună oamenii să lucreze fără să le ceară să se epuizeze. Nu este nici o îndoială că Dumnezeu este dragoste.

Este fascinant faptul că Dumnezeu a ales atât de mulți leviți pentru ceva ce este în esență o muncă simplă, aceea de a avea grijă și de a muta un cort mic. Nu avea să le displacă niciodată serviciul Său. El a fost chiar dispus să nu pună nici un om peste 50 de ani să lucreze program normal, ci după această vârstă fiecare ajuta după cum putea. Cu adevărat Dumnezeu vrea ca jugul Său și povara Sa să fie ușoare.

Mark Sheffield

Southern Adventist University

Leave a reply

Your email address will not be published.