Numeri 7

În primii ani ai Statelor Unite, protestanții au construit case simple de închinare. Ei numeau bisericile din satele lor ”Șopronul Domnului”. Această practică era un răspuns la costul imens al construirii de catedrale impresionante. Avea ca scop să scotă în evidență Cuvântul lui Dumnezeu ca centru al adevăratei închinări.

În sistemul de închinare al lui Dumnezeu dat vechiului Israel era un echilibru între simplitatea excesivă și etalare. Darurile pentru consacrarea cortului erau plănuite să nu depășească posibilitatea de a da a unei persoane obișnuite. În Numeri 7 sunt descrise două seturi de daruri. Primul era destinat leviților care aveau ca însărcinare mutarea întregului conținut al cortului. Poporul a urmărit cum conducătorii au dăruit șase care acoperite și doisprezece boi pentru slujba Domnului.

Al doilea set de daruri ale conducătorilor urma să fie dat într-o perioadă de douăsprezece zile. În fiecare zi se dăruia același lucru: o farfurie, un lighean, un vițel, doi boi și așa mai departe. Poporul trebuie să fi fost profund impresionat pe când urmărea această dăruire. Inclusiv copiii. Dăruirea devenise atractivă și nimeni nu se temea că se va simți stingherit de mărimea darului său.

Mark Sheffield

Southern Adventist University

 

Leave a reply

Your email address will not be published.