Numeri 30

Acest capitol este axat în primul rând pe solemnitatea și permanența unui jurământ confirmat, fie în căsătorie fie în orice altă relație sau afacere. Ceea ce spunem ar trebui să fie adevărul, dar numai acțiunile care urmează cuvintelor noastre vor demonstra dacă suntem demni de încredere. O persoană nu este mai bună decât cuvântul ei.

Caracterul nostru este singura măsură adevărată a ceea ce suntem și este singurul lucru pe care îl putem lua în ceruri cu noi. ”Un caracter format după chipul și asemănarea caracterului divin este singura comoară pe care o putem lua cu noi din lumea aceasta, în cea veșnică. Cei care se află sub îndrumarea și instruirea Domnului Hristos în această lume, vor duce cu ei în locuințele cerești, orice calități dumnezeiești obținute aici. Iar în cer, noi vom continua să creștem spre perfecțiunea absolută. Cât de importantă este deci dezvoltarea caracterului în viața aceasta!” (Parabole 332).

Când devenim creștini, facem un jurământ (legământ) cu Dumnezeu să-L urmăm și să-L reprezentăm. ” Creştinii sunt puşi ca purtători de lumină pe calea spre ceruri. Ei trebuie să reflecte lumii lumina pe care o primesc de la Hristos. Viaţa şi caracterul lor să fie astfel încât prin ei şi alţii să ajungă să aibă o concepţie dreaptă despre Hristos şi lucrarea Sa” (CCH 115).

Fred Knopper

Leave a reply

Your email address will not be published.