Numeri 20

După Sinai, poporul i-a cerut lui Moise să vorbească pentru Dumnezeu pentru că ei nu puteau suporta prezența directă a lui Dumnezeu. Aceasta a fost o mare responsabilitate  pentru Moise. În acest caz, el nu a reușit să reflecte caracterul lui Dumnezeu față de popor așa cum ar fi trebuit. El s-a mâniat pe ei, exagerând eșecurile și distrugând lecția de îndurare și iubire pe care Dumnezeu dorea să o comunice. Este un avertisment pentru toți conducătorii că nu trebuie  să cedeze niciodată tentației de a acționa urât cu cei pe care îi conduc.

Pedeapsa a fost aceea că Moise și Aaron nu mai conduceau ei poporul în țara promisă. Primele lecții sunt importante și era necesar ca intrarea poporului în noua țară să nu fie afectată de conducerea care reprezentase greșit atât de recent pe  Dumnezeu și modul Lui de a lucra cu omenirea. Într-un sens foarte real, toți conducem pe cei din jurul nostru. Ceilalți știu pe Cine reprezentăm noi. Pentru unii, noi suntem singura dovadă pe care o au despre cum este Dumnezeu. Deci lecția lui Moise peste pentru fiecare dintre noi.

Te-ai complăcut într-un comportament care produce confuzie în mintea altora despre cum este Dumnezeu? Să facem așa cum spune cântarea: ”Lasă lumea să vadă pe Isus în tine.”

 

John Beckett

Profesor de informatică Southern Adventist University

Leave a reply

Your email address will not be published.