Numeri 19

Aici, Dumnezeu dă instrucțiuni foarte  specifice israeliților despre diferența dintre curat și necurat. În Marcu 9:46, Isus ne-a învățat cum să aplicăm aceasta la viața modernă: ar trebui să eliminăm din viața noastră orice tinde să ne despartă de Dumnezeu.

O persoană care devenise necurată din punct de vedere ceremonial trebuia să fie separată pentru un timp. Această pauză pentru reflecție este importantă mai ales astăzi când este atât de multă confuzie în viața noastră modernă. Dacă descoperim că ceva din viețile noastre nu se ridică la înălțimea standardelor lui Dumnezeu, e timpul să dăm un pas înapoi și să reexaminăm ceea ce ne desparte de Dumnezeu.

Din fericire, avem ajutor. Atleții profesioniști au antrenori personali care creează programe individualizate pentru a obține cea mai bună performanță. Duhul Sfânt cel mai bun antrenor personal. El știe exact ce ar trebui să facem în continuare pe calea către Împărăție. Tot ce trebuie să facem este să despărțim atenția noastră de lume și să căutăm călăuzire în Cuvântul lui Dumnezeu și să ascultăm.

Pasajul se încheie cu un avertisment: dacă o persoană nu reușește să se curețe, va fi nimicită din Israel. Dacă nu ne întoarcem la Dumnezeu atunci când am permis influențelor lumești să ne despartă de El, rezultatul va fi un dezastru sigur.

John Beckett

Profesor de informatică Southern Adventist University

 

Leave a reply

Your email address will not be published.