Numeri 15

Acest capitol menționează incidentul omului care a călcat Sabatul, fiind găsit adunând lemne în Sabat și a fost omorât cu pietre. Biblia nu explică totdeauna ”de ce”-ul unei pedepse aparent dure, și aici intervine încrederea – avem încredere că Dumnezeu este drept și totuși milostiv în tot ce face? Chiar aceasta este chestiunea controversată în marea luptă dintre Domnul Hristos și Satana – iubirea și corectitudinea lui Dumnezeu.

În acest caz, avem totuși clarificări din scrierile sorei White. Acest om ”mâniat pentru faptul că fusese exclus din Canaan și hotărât să-și dea pe față disprețul față de Legea lui Dumnezeu, se aventură să calce în mod fățiș porunca a patra a Decalogului” (PP 408). Aprinderea focului în climatul rece al țării Canaanului era adesea necesar a fi făcut în Sabat, dar nu în pustie. În ciuda faptului că în fiecare săptămână li se aducea aminte de Sabat prin minunea manei, el și întreaga adunare ar fi exprimat dispreț deschis față de autoritatea lui Dumnezeu dacă i s-ar fi permis să continue în sfidarea încăpățânată a lui Dumnezeu.

Cum stăm noi cu păzirea Sabatului? Uităm câteodată că Dumnezeu este interesat de lucrurile mici ca și de cele mari și că nu va accepta o închinare neglijentă?

Nancy Costa

Televiziunea It Is Written

Leave a reply

Your email address will not be published.