Numeri 12

Deoarece Aaron și Maria fuseseră aleși să-l ajute pe Moise, ei se considerau ca împărțind în mod egal cu el povara conducerii. De aceea au privit ca  inutilă sugestia lui Ietro de împărțire a sarcinilor cu mai mulți asistenți suplimentari.

Maria și Aaron  erau orbiți de gelozie și au zis: „Oare numai prin Moise vorbeşte Domnul? Nu vorbeşte oare şi prin noi?” (Numeri 12:2). Invidia este una dintre trăsăturile cele mai satanice care poate exista în inima omenească. Dacă purtarea Mariei și a lui Moise ar fi continuat necontrolată, ar fi avut ca rezultat un mare rău. În schimb, Dumnezeu i-a umilit și ei și-au mărturisit păcatul. Aceasta a fost o avertizare pentru tot Israelul, pentru a verifica spiritul tot mai mare de nemulțumire și nesupunere. Noi suntem trași la răspundere pentru cuvintele noastre și pentru modul în care tratăm pe cei cărora Dumnezeu le-a dăruit responsabilitatea grea de conducere.

Dar judecata lui Dumnezeu a fost temperată de milă. Aaron și Maria au fost iertați și deși lovită de lepră, Maria a fost vindecată. Poporul a fost întristat pentru ea și a așteptat întoarcerea ei, urându-i bun venit. Aceasta ar trebui să fie atitudinea noastră cu cei care au  căzut.

Nancy Costa

Televiziunea It Is Written

Leave a reply

Your email address will not be published.