Numeri 11

După tot ce făcuse Dumnezeu pentru rezolvarea fiecărei nevoi a israeliților, ei se angajează în actul cu adevărat teribil al protestelor. Știm că unii dintre cei de la marginea taberei au avut un comportament deosebit de rău pentru că DOMNUL a trebuit să intervină și să distrugă pe cei care s-au plâns cel mai mult.

S-ar putea ca noi să fi fost mai indulgenți cu cei care se plângeau, dar Dumnezeu cunoștea inimile oamenilor. Vedeți, ei nu se plângeau doar de situația actuală, ei voiau să se întoarcă în Egipt. Ei apreciau ceapa, usturoiul și peștele pe care îl avuseseră în Egipt mai mult decât faptele minunate ale lui Dumnezeu pentru a-i salva.

În realitate, Dumnezeu tolerează o grămadă de proteste. În Numeri 11, chiar Moise se plânge amarnic și apoi se îndoiește de puterea lui Dumnezeu de a oferi carne pentru a satisface pofta unui număr atât de mare de oameni. Dumnezeu l-a ascultat și apoi a decis să intervină, pentru a rezolva problemele lui Moise și a da poporului ceea ce doreau.

Contrastul dintre cele două tipuri de plângeri –  a lui Moise și a poporului- ar trebui să ne dea mângâiere. Uneori slujitori credincioși ai lui Dumnezeu, chiar nu mai pot și Dumnezeu le înlătură poverile. Pentru aceasta ar trebui să fim recunoscători.

Mark Sheffield

Southern Adventist University

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.