Leviticul 24

Sfânta, prima încăpere a sanctuarului nu avea ferestre. Pentru a avea lumină, oamenii  trebuiau să zdrobească măsline pentru a produce ulei pentru sfeșnicul cu șapte brațe. Aaron avea responsabilitatea de a ține lampa mereu aprinsa/ lumina trebuia să ardă zi și noapte pentru că reprezenta prezența lui dumnezeu în mijlocul poporului.

Când Dumnezeu era hulit în antichitate, era considerată o infracțiune civilă ce trebuia pedepsită. Dacă era solicitată iertarea, ea era acordată, dar crimele civile, cum ar fi sfidarea deschisă a lui Dumnezeu sau  crima, nu puteau fi rezolvate doar pe bază de iertare, fie că această crimă era comisă de un israelit sau non-israelit. În caz contrar, Dumnezeu știa că oamenii s-ar fi pocăit în primul rând pentru evitarea pedepsei.

Douăsprezece turte nedospite de pâine (câte una pentru fiecare seminție a lui Israel) și două cupe cu tămâie erau așezate pe masa punerii înainte. Pâinile nedospite aduceau aminte poporului că Dumnezeu era pentru ei Pâinea Vieții. Aceste ilustrații ne spun că Dumnezeu ne iubește și ne amintește ceea ce reprezintă El pentru noi. Simbolurile ne informează că dumnezeu este totdeauna prezent în viețile noastre și este și hrana care ne susține din punct de vedere spiritual.

Dean Davis

Atlantic Union College

Leave a reply

Your email address will not be published.