Leviticul 23

Sărbătorile sunt bazate pe calendarul agricol și sunt organizate în jurul numărului șapte, și al Sabatului. Ordinea sărbătorilor era astfel: paștele și sărbătoarea azimelor, primele roade, rusaliile, anul nou (sărbătoarea trâmbițelor), ziua ispășirii și sărbătoarea corturilor.

Paștele și sărbătoarea azimelor comemora ieșirea din Egipt, Domnul trecuse pe acolo și îi cruțase, iar azimele sau pâinea nedospita era aluatul pe care îl luaseră cu ei în noaptea aceea. Primele roade și rusaliile sărbătoreau începutul și sfârșitul secerișului cerealelor de primăvară. Trâmbițele anunțau pregătirea pentru ziua ispășirii(sau judecății), iar sărbătoarea corturilor comemora timpul petrecut în corturi în pustie și faptul că Dumnezeu îi hrănise acolo, precum și acceptarea lor la judecată. Fiecare sărbătoare a fost concepută pentru a sublinia grija lui Dumnezeu și eliberarea din trecut, ca și iubirea și purtarea de grijă din prezent.

Și noi trebuie să urmăm ceea ce așteaptă Dumnezeu de la noi astăzi, punând deoparte timp special și zile deosebite pentru a ne aduce aminte de ceea ce a făcut El pentru noi și pentru a-I mulțumi. Și deoarece El este sfânt și noi trebuie să creștem în sfințenie. Acest lucru se poate realiza atunci când petrecem timp cu Domnul nostru și menținem o relație strânsă cu El.

Dean Davis

Atlantic Union College

Leave a reply

Your email address will not be published.