Leviticul 22

A veni la Dumnezeu cu mâini curate și cu o inimă curată era un lucru atât de important încât dacă cineva începea să se roage și își amintea că el/ ea avea ciudă pe cineva, trebuia ca mai întâi să ierte acea persoană, altfel Dumnezeu nu-i putea auzi nici ierta (Marcu 11:25)

Cu toate acestea, se pare că adesea israeliții puneau ”forma” înaintea ”reformei inimii”. (Cât de des am făcut și noi la fel?) Ei  gândeau că dacă și-au adus darul era suficient. Dar Dumnezeu a spus: ”Nu! Ascultarea voastră este mai importantă decât jertfa voastră”(1 Samuel 15:22). Păcatul nu  poate exista în prezența lui Dumnezeu! El ne desparte de Dumnezeu. El reține Duhul Sfânt, corupe serviciile pe care le facem. Găsim în Isaia 59:2 că păcatul îl poate împiedica pe Dumnezeu să ne audă. Dar cel mai rău dintre toate este faptul că atâta vreme cât ne lipim de păcat, El nu ne poate mântui!

Să nu profanăm deci închinarea datorată lui Dumnezeu cu o simplă ”formă de evlavie”. Să punem deoparte orice prefăcătorie și să-L rugăm să ne schimbe astăzi inimile pentru ca binecuvântarea Duhului Său Cel Sfânt să cadă într-adevăr peste noi!

Melody Mason

Director of Programming, ARME Bible Camp Ministries

 

Leave a reply

Your email address will not be published.