Ezechiel 1

Cartea lui Ezechiel ne duce înapoi pe vremea lui Iudeea (cca 593-571 î.Hr.) înainte și după distrugerea Ierusalimului  de către armata Babilonului condusă de împăratul Nebucadnețar. Așa cum preziseseră profeții Dumnezeu a permis ca Iuda să fie cucerit din cauza idolatriei lor repetate.

În primele trei versete ale cărții lui Ezechiel, profetul nu  se găsește la el acasă în regatul ocupat al lui Iuda, ci pe teritoriul inamic, chiar în Babilon. În ciuda  faptului că Iuda este cucerit și asuprit, în ciuda faptului că Ezechiel este prizonier și stă lângă râul Chebar, într-o țară străină împreună cu alți exilați, Dumnezeu știe exact unde se află și El Însuși îi vorbește lui Ezechiel!

Simțiți vreodată că locuiți pe teritoriu străin, acolo unde cultura care vă înconjoară este străină și contrară umblării voastre cu Domnul Hristos? Fie că te simți izolat și singur, datorită unor circumstanțe necontrolate sau datorită propriilor alegeri, în calitate de copil al lui Dumnezeu să știi  un singur lucru – Dumnezeu nu te-a uitat. El știe exact unde ești și va veni să vorbească inimii tale prin Cuvântul și prin Duhul Său. El te va răscumpăra pe tine și împrejurările tale și te va aduce în căminul Său veșnic (Evrei 13:14).

Eric Bates

Directorul Departamentului Familie – Conferința AZS Carolina

 

Leave a reply

Your email address will not be published.