Deuteronomul 10

Dumnezeu a scris cele Zece Porunci în piatră cu însuși degetul Său – ceva ce noi nu putem face! Dar de ce în stâncă? Stânca este simbolul faptului că cele Zece Porunci trebuie să fie permanente. Legea iubirii  lui Dumnezeu este adaptată nevoilor omenirii căzute și nu se va schimba. Cea mai mare nevoie a noastră este ca Duhul Sfânt să scrie Poruncile în inimile noastre (cf. Ezec. 36:26). Atunci legea trăită în viețile noastre ne va face plini de har, simpatici, rezonabili, iubitori și atrăgători. Ar fi ceva pentru care merită să ne rugăm, nu-i așa?

O mare parte din cartea Deuteronomul am întâlnit-o deja în cărțile anterioare ale lui Moise, dar există o diferență. De data aceasta, Moise vorbește personal poporului. Este la sfârșitul vieții. Este gânditor și fiecare cuvânt pe care îl spune este plin de emoție. De-a lungul acestei cărți, Moise se referă la lege și la ascultare. Interesant, descoperim că Isus s-a referit de mai multe ori la cuvintele lui Moise despre detaliile și esența legii.

Fie ca rugăciunea noastră să fie: ”Doamne, îndepărtează inima mea egoistă, de piatră și scrie legile iubirii Tale, adânc în inima și în mintea mea, pentru ca astăzi, cuvintele și comportamentul meu să se armonizeze cu voința Ta.”

John Ash – Uniunea Misiunii Chineze

Hong Kong

Leave a reply

Your email address will not be published.