2 Samuel 1

Doliul lui David pentru Saul nu a fost deloc un spectacol politic, pentru că durerea sa reală și profundă este evidențiată în cântarea de jale intitulată Cântecul Arcului. David de fapt Îl slăvea pe Dumnezeu de la care vine “orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit” (Iacov 1:17). Și noi Îl putem slăvi pe Dumnezeu văzând și vorbind despre lucrurile bune ale altora, incluzându-i și pe “dușmanii” noștri. În cântecul său de jale David Îl laudă mult pe Ionatan pentru vitejia și dragostea filiala față de tatăl său Saul. Cititorii aproape că  pot simți durerea lui David cauzată de pierderea unui prieten atât de minunat.

Conflictul dintre cei doi unși, Saul și David, aduce aminte de conflictul cosmic dintre Mihail și Balaur (Apocalipsa 12:7-9). Așa cum David plânge moartea lui Saul, la fel și Domnul plânge pentru Satana și pentru toți cei care vor se răzvrăti în cele din urmă împreună cu el. De asemenea ne duce cu gândul la ziua când Domnul Isus a plâns pentru distrugerea Ierusalimului (Matei 23:37-39).

Vestea cea bună este că în curând va veni ziua în care orice conflict va înceta și “El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”(Apocalipsa 21:4).

Samuel Wang

Centrul pentru lucrarea din Asia de Est

Traducere: Andreea Mareș

Leave a reply

Your email address will not be published.