2 Cronici 17

Regele Iosafat  “a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David și n-a căutat pe Baali… Inima lui s-a întărit din ce în ce în căile Domnului” (versetul 3 si 6). Ce descriere frumoasă a unui creștin adevărat! “Umblarea ” după poruncile lui Dumnezeu este activă cu mult peste o simplă declarație. ” Să te întărești” în căile Domnului este chiar mai profund. Aceasta arată lucrarea interioară a Duhului Sfânt, care scrie legea în inimă până când este o bucurie a fi cu Dumnezeu și a face tot ceea ce cere El.

“Domnul a întărit domnia în mâinile lui Iosafat, căruia tot Iuda îi aducea daruri” (versetul 5). Dumnezeu Se bucură să-i binecuvânteze pe copiii Săi. Ascultarea de Dumnezeu aduce în mod frecvent atât succes cât și favoare din partea oamenilor.

Iosafat a îndepărtat mai mulți idoli și, în al treilea an al domniei sale el a trimis conducători în toată Iudeea pentru a învăța pe oameni Cartea Legii Domnului. Și acesta este un exemplu al modului în care îi putem conduce pe cei care se afla sub influența noastră spre o bucurie și mai mare, împărtășind altora sfaturile lui Dumnezeu.

Astăzi, găsește o modalitate de a fi Iosafat – slujind, învățând pe alții, bucurându-te în Dumnezeu!

Pastorul Scott Griswold– mobilizator pentru misiune, ASAP Ministries

Traducere: Andreea Mareș

Leave a reply

Your email address will not be published.