1 Cronici 10

Saul, primul rege al Israelului, după ce a primit ungerea  Duhului lui Dumnezeu, ar fi putut deveni un far de lumină pentru poporul lui Israel.  Din păcate, el a permis mândriei și neascultării să preia controlul asupra vieții sale, întunecând astfel exemplul său.

Saul a fost curajos. A luptat și a câștigat  multe bătălii pentru Domnul. Dar bătălia de pe muntele Ghilboa a fost una tragică. A murit împreună cu cei trei fii ai săi pe acel munte. Dacă ne uităm doar la acest incident, am putea să ne întrebăm: ”De ce a permis Dumnezeu o astfel de tragedie? Însă imaginea de ansamblu ne arată că Dumnezeu a făcut tot ce a putut pentru a-l salva pe Saul de la nenorocire.

Narațiunea cronicarului spune că “Saul a murit, pentru că s-a făcut vinovat de fărădelege faţă de Domnul, al cărui cuvânt nu l-a păzit, şi pentru că a întrebat şi cerut sfatul celor ce cheamă morţii.” (1 Cronici 10:13). Un act mic de neascultare a dus la altul până când, în final, Saul s-a aventurat prea departe și a consultat un medium -lucru strict interzis de către Dumnezeu (Deuteronomul 18:10-12)

Doamne, dă-mi înțelepciunea să înțeleg că legile Tale au fost date pentru a mă proteja. Ajută-mă sa Te ascult din recunoștință și încredere.

Jobson Santos – Centrul Media Adventist – Brazilia

Traducere: Andreea Mareș

Leave a reply

Your email address will not be published.