Numeri 9

În acest capitol apar două aspecte ale vieții evreiești – ceremonia de Paște și apariția norului ziua și a stâlpului de foc noaptea. Amândouă demonstrează îndurarea uimitoare a lui Dumnezeu. Norul și stâlpul arată tipul de călăuzire divină după care toți tânjim. Călăuzirea era vizibilă fiecărui evreu. Atât în practica iudaică și în cea creștină, Paștele este foarte semnificativ. Pentru creștini, Paștele este simbolul morții Domnului Hristos.

Dumnezeu a creat un popor care trebuia să fie separat, atât rasial cât și cultural. Prin urmare, evreii erau foarte sensibili la istoricul familiei. Cu toate acestea, dorința lui Dumnezeu pentru un popor separat și sfânt nu însemna că străinii nu aveau nici o oportunitate de a se alătura  lui Israel. Cartea Numeri face clar faptul că ne-evreii erau și ei bineveniți să sărbătorească Paștele atâta timp cât erau dispuși și făceau totul în conformitate cu regulile de închinare. Israel nu trebuia să aibă prejudecăți rasiale și nici să fie o națiune separată și mândră.

Putem fi recunoscători că Dumnezeu acceptă pe toți cei care vin la El, indiferent de rasă sau mediul familial. Pentru aceasta lăudăm pe Domnul.

Mark Sheffield

Southern Adventist University

Leave a reply

Your email address will not be published.