Numeri 4

Oamenii lumești și chiar unii creștini văd sistemul de închinare israelit ca fiind portretul unui Dumnezeu dificil. Păcătoșii trebuie să meargă în vârful picioarelor în jurul Lui  altfel sunt loviți de moarte. Numeri 4 descrie grija supremă luată de leviți când aveau grijă de obiectele sfinte, care nu puteau fi atinse decât de persoane autorizate.

Pentru unii oameni, a te ”teme” de DOMNUL înseamnă să fi speriat de puterea Sa. Dar Biblia spune clar că  grija lui Dumnezeu pentru lucrurile sfinte înseamnă mult mai mult decât pedeapsa divină. Istoria lui Avraam și Abimelec ne ajută în această privință. Avraam duce în eroare pe Abimelec cu privire la faptul că Sara era soția sa, așa că Abimelec o ia în casa sa. Dar Dumnezeu îl avertizează pe Abimelec să nu se atingă de ea. Relația de căsătorie este sfântă, iar legea lui Dumnezeu este o apărare a ceea ce este sacru. Să omori înseamnă să te ”atingi” de sufletul omenesc, care este de valoare infinită. Să poftești înseamnă să atingi cu un gând ilegal ceva care aparține altuia. Să minți înseamnă să atingi o legătură de încredere.

Când oamenii nu recunosc că Dumnezeu și lucrurile care Îl reprezintă sunt sfinte, de fapt ei se distrug pe ei înșiși și pe lații. Fie ca Dumnezeu să ne deschidă ochii la ceea ce este sacru.

Mark Sheffield

Southern Adventist University

 

Leave a reply

Your email address will not be published.