Numeri 10

În Numeri 10 începe mult anticipatul eveniment- călătoria a mai mult de un milion de oameni către Țara Promisă. Una dintre ultimele porunci înainte de acest eveniment privește modelarea celor două trâmbițe de argint. Tehnologia noastră de comunicare ne face puțin orbi față de efectele auzirii sunetului trâmbiței. Trâmbița oferă un impuls emoțional extraordinar, strâns legat de război. Acum peste 100 de ani, armatele făceau manevre de sunetul trâmbiței. Și astăzi trupele militare joacă un rol important în menținerea spiritului de luptă.

Cu toate planurile pregătite și cu inimile dornice, norul se deplasează înainte și copii lui Israel Îl urmează. Trebuie să fi fost  una dintre cele mai grandioase priveliști in istorie. Puțini au văzut atâta lume în mișcare. Chivotul lui Dumnezeu și Prezența sa reală  deschid drumul. Cum ar putea Israel să fie biruit? Cuvintele lui Moise în timp ce urmărea chivotul, dau pe față încrederea sa, nu în oameni sau lucruri, ci în DOMNUL. El va lupta pentru ei.

Din perspectiva noastră, după atâtea secole, gândul eșecului pare imposibil. Din păcate însă, succesul dorit nu s-a realizat. Povestea teribilă  are loc în capitolul următor.

Mark Sheffield

Southern Adventist University

 

Leave a reply

Your email address will not be published.