Judecători 15

În timp ce capitolul anterior ne prezintă eșecul lui Samson ca om al lui Dumnezeu, acest capitol scoate în evidență eșecul său ca lider. Confruntarea sa cu filistenii nu este determinată de dorința de a sfârși dominația lor asupra israeliților, ci de propriul scop egoist de a le arăta ce puternic este. În contrast cu judecătorii anteriori, care au mers la luptă în numele Domnului, Samson nu invocă niciodată numele lui Dumnezeu, deși Duhul lui Dumnezeu îi dă putere pentru a învinge dușmanii (15:14). El se laudă cu victoria sa fără a da credit lui Dumnezeu (15:16).

Mulți dintre noi trăiesc ca Samson. Am primit chemarea de a fi lideri în poporul lui Dumnezeu. Am fost binecuvântați cu  talente sau mijloace pentru a realiza fapte mari pentru Domnul. Dar ca și Samson începem să ne bizuim pe propriile forțe, având încredere în propriile noastre abilități sau poziții pentru realizările pe care le avem. În succesul nostru, nu ne dăm seama că vrem să fim noi în control, în loc de a permite lui Dumnezeu să ia conducerea.

Nu uita să te rogi astăzi pentru ca Isus să controleze viața ta și ca Duhul Domnului să vină cu multă putere peste tine.

Justo E. Morales

Southern Adventist University

 

Leave a reply

Your email address will not be published.