Iosua 7

John Donne (1572-1631) a scris: ”Nici un om nu este o insulă, formată doar din sine însuși”. Un adevăr pe care-l putem extrage din aceste cuvinte este acela că acțiunile și hotărârile nesăbuite ale cuiva, cel mai adesea au un impact negativ și asupra  multor altora. Acan a pus propriile interese mai presus de ale altora și alegerea sa a avut ca rezultat moartea a 36 de soldați și rușine pentru cauza lui Dumnezeu.

Egoismul infectează spiritul omenesc. În această epocă în care mulți tratează conceptul de gratificare amânată de parcă ar fi o boală, devine ușor  pentru oameni să-și explice deciziile lor. E ca și cum  ar vrea să-și dea singuri permisiunea de a face tot ceea ce doresc să facă, indiferent de modul în care acest lucru   ar putea afecta pe alții.

Dar adevărata redeșteptate și reformă inspirate de Duhul transformă mințile noastre pentru a reflecta gândul Domnului Hristos. Ceea ce interesa firea mea pământească nu mai este important. Obiectivele mele sunt acum să plac lui Dumnezeu care m-a creat și să binecuvântez pe ceilalți care sunt frații și surorile mele în Hristos.

Willi Edward Hucks II

Secretarul Asociației Pastorale

Conferința Generală

Leave a reply

Your email address will not be published.